Fiskefrikadeller
Ingredienser:
500 g fiskefars (brugte ren torsk sidste gang, det gav en lidt “løs” men mild og lækker frikadelle)
ca. 1 1/2 tsk. salt
peber
1 revet/finthakket løg
75 gram rasp
1 æg
ca. 1 1/2 dl mælk
1 bdt. dild (kan undlades eller erstattes af andre friske krydderurter)
Olie til stegning
Fiskefarsen røres sej med salt og peber.
Løg ordnes og rives eller snittes fint. Herefter røres løg i farsen sammen med rasp og æg. Det hele blandes godt og nu tilsættes mælken lidt efter lidt, farsen må ikke blive for tynd. Tilsidst røres den finthakket dild i farsen. Farsen stilles på køl i min. 15 minutter.
Farsen røres op og tilsættes evt. lidt mere mælk hvis det er nødvendigt. Farsen formes til frikadeller med en ske og steges på panden med olie. Det er vigtigt, at panden er godt varm inden frikadellerne lægges på.