Jeg er uddannet kok og er en god årgang 79 med erfaring fra flere forskellige typer af køkkener. Igennem mit, efterhånden lange arbejdsliv, har jeg fremstillet lækre retter på restauranter, ernæringsrigt mad på plejehjem og sund frokost på skoler. Hvert enkelt sted har derfor bidraget med ny erfaring, spændende viden og nysgerrighed i forhold til kroppens ernæringsmæssige behov.

Denne nysgerrighed resulterede i, at jeg i sommeren 2016 påbegyndte en 2-årig uddannelse som kostvejleder på kostakademiet, med fokus på en naturlig og selvhelbredende tilgang til sundhed.

I sommeren 2018 blev jeg så endelig færdig, men min nye titel kostvejleder, har ikke bremset min nysgerrighed. Jeg vil fortsat søge og forholde mig til alt den nye forskning og spændende viden, der kommer på området. Det er bl.a. derfor at jeg har valgt at være en del af Forenede Danske kostvejlederes” bestyrelse. Her arbejder vi for at sikre kvalificerede og opdaterede kostvejledere i hele Danmark.

Med min baggrund som kok, ved jeg kun alt for godt , hvor stor betydning mad spiller i vores hverdag, vores arbejdsliv, men måske især i vores sociale liv. Mad har i mange år været omdrejningspunkt i vores samværd med andre. Når jeg herhjemme siger: “i aften skal vi rigtig hygge” lyder svaret som regel: “med hvad”? At bryde dette mønstre kan være svært og er ofte årsagen til, at en livsstilsændring ikke lykkedes.

Sundhed for mig er mange ting og kan ikke alene gøres op i mængden af indtagne speltboller eller gennemførte maratoner.

Helt kort er sundhed for mig, EN HVERDAG DU KAN VÆRE I. En hverdag uden stress, restriktioner og urealistiske krav.

Vi skal lytte til vores krops signaler og handle på dem, istedet for blot at acceptere en hverdag med uregelmæssigheder, manglende energi eller sågar smerter. Den gode nyhed for dig er, at vi sammen kan skabe forandringer der vil ændre din hverdag.