Er det ok, hvis man gerne vil leve sundt?

Selvfølgelig er det det, altså med måde – For mig er et sundt liv, et vi kan være i.

Sætter man konstant urealistiske begrænsninger og bygger sit liv op på forbud, vil hver dag være en kamp mod sig selv, for netop at overholde sine egne krav og leve med nederlagene, når man alligevel bliver fristet. En kamp der på sigt vil påvirke vores humør og generelle sundhed i en negativ retning.

Skal vi så bare give los og acceptere vores tilstand, droppe alle begrænsninger og forbud og give den fuld skrald på “dansk hygge”???

Nej det var ikke det jeg sagde! 😉 Men find nogle kompromiser i din hverdag, i langt større grad end forbud. Hørte den anden dag et sjovt kompromis en af mine kollegaer havde lavet med hans kone: “For hver kilometer de løb, i løbet af ugen, måtte de drikke tilsvarende antal genstande i weekenden” Måske liiiige lidt i overkanten, da han en uge løb 25 kilometer 😉 Her ville en begrænsning være på sin plads, men sjovt og helt sikkert en motivation for ham til at snøre løbeskoene.

Min pointe er bare: at forbud som hovederegel IKKE gavner din generelle sundhed. Begræns og brug desuden din sunde fornuft, sæt dig nogle realistiske mål og delmål. Vi kender det alle sammen, har du forbudt dig selv noget, tænker du IKKE på andet end lige netop DET. Du opdager ikke at ungerne kommer hjem fra skole, hvem der vinder “Vild med dans”, eller at konen er mere kærlig end sædvanligt.

Vær nærværende og læg mærke til de ting du får det godt af og dyrk dem 🙂

Kategorier: Sundhed